copiii si maicuta
Diverse, Sanatate

Lipsa de compasiune in Romania

Romania este una dintre tarile in care compasiunea lipseste cu desavarsire, reusind sa atinga un prag maxim al celor care nu dau dovada de putina afectiune fata de mediul inconjurator si fata de persoanele aflate in dificultate.

Cei mai multi reusesc sa isi formeze un caracter puternic, lipsit de mila si afectiune pentru cei de langa, astfel incat in societate rar sunt cazurile in care vedem pe cineva ca are mila de un copil orfan, care cerseste pentru un colt de paine. Multi dintre acesti copii au fugit de acasa din cauza batailor parintilor sau pur si simplu nu au casa, au fost abandonati de parinti sau au fost pusi sa cerseasca, iar cei mai multi ajung in grija maicutelor de la diferite manastiri sau biserici.

Lipsa de compasiune in Romania

Sistemul romanesc descurajeaza ajutorarea acestor copii, iar cei mai multi copii ajung sa fie hraniti si imbracati din ceea ce oamenii doneaza pentru biserici si case de copii, dar  nimeni nu a venit sa intrebe cum se poate schimba situatia, cum sa copieze modelul si in alte localitati, pentru ca intr-adevar, Romania nu sufera doar de criza economica, ci si de o criza sufleteasca, unde compasiunea lipseste.

Cei mai multi copii au scapat de infernul de acasa si nu doresc sa se mai intoarca de unde au plecat, pentru ca in aceste locuri ei au gasit un loc de dormit, o masa calda si un acoperis deasupra capului, iar respectul pe care il au fata de personalul din biserica este cu mult peste limita bunului simt al oricarei alte persoane. Cei mai multi preoti sau cele mai multe maicute sunt rasplatite in pupici, imbratisari calde si cuvinte de multumire, iar cei care reusesc sa isi construiasca o viata dupa ce pararesc aceste locuri, le trimit scrisori si felicitari in semn de recunostinta.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *