Plaja Cap Aurora
Diverse, Fun

Litoralul romanesc: Cap Aurora

Cap Aurora este cea mai mica dintre statiunile litoralului romanesc, avand o pozitie interesanta, deoarece se afla pe un promotoriu stancos, intre mare si padurea Comorova, contrastand puternic cu nota dominanta a restului litoralului, care este neted, fara golfuri mari si peninsule.

Cap Aurora se afla situata la un kilometru de Jupiter si Venus, la cinci kilometri de Mangalia si 41 de kilometri de Constanta. Legatura cu celelalte statiuni se face prin microbuze, taxiuri si minicare. La fel ca multe statiuni de pe litoral, statiunea nu dispune de o gara, cele mai apropiate fiind cele din Neptun si Mangalia, desi accesul din gara Neptun este mai greu.

Statiunea se formeaza din trei grupuri mari de hoteluri si restaurante care se desfasoara in trepte, intre trei si 11 etaje. Padurile de stejari si mesteceni incep chiar din spatele unitatilor de cazare, apele care alimenteaza piscinele sunt bogate in sulf, iar faleza dinspre Venus catre Jupiter reprezinta o schimbare fata de intinderile uniforme ale plajelor de pe litoral.

Plaja se intinde pe aproximativ 500 de metri, obtinandu-se prin diguire, marcand astfel cele patru mici golfuri. Din cauza eroziunii din ultima perioada, plaja a devenit destul de ingusta, intranandu-se in apa pietroasa.

Cap Aurora a fost data in folosinta pe data de 1 iulie 1973 cand au fost deschise zece hoteluri cu denumiri de pietre pretioase („Agat”, „Coral”, „Cristal”, „Diamant”, „Granat”, „Onix”, „Opal”, „Rubin”, „Safir” si „Topaz”), precum si opt restaurante, toate fiind construite in doar noua luni si jumatate. In 1974 este deschis complexul „Catunul”. In prezent, Cap Aurora dispune de zece hoteluri si un camping; spre deosebire de alte statiuni ale litoralului romanesc, nu sunt vile sau cazari particulare (fiind statiune estivala, Cap Aurora nu dispune de locuitori permanenti). De asemenea, statiunea nu are foarte multe magazine, turistii avand posibilitatea sa realizeze cumparaturile in Jupiter si Mangalia, insa. Un mare minus pentru tineret il reprezinta faptul ca viata de noapte este inexistenta.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *