Diverse, Gadget, Sanatate, Stiri

Manusa care ii poate ajuta pe pacientii cu Parkinson

Boala Parkinson este o afectiune neurodegenerativa progresiva, care afecteaza miscarile trupului; cel mai recunoscut simptom este descris de tremurul mainilor. Astfel, acest tremur poate face ca activitatile de zi cu zi- de exemplu, tinerea unui pahar cu apa in mana- sa fie sarcini extrem de dificile. Si, in timp ce exista unele tratamente ce pot reduce simptomele bolii Parkinson-ului, un nou dispozitiv ar putea ajuta pacientii cu aceasta boala sa duca o viata cat mai normala.

GyroGlove, dezvoltat de catre studentul de la medicina- Faii Ong, are potentialul de a ajuta pacientii ce sufera de Parkinson, gestionand miscarile de tremur. Ong a avut, initial, ideea de a crea o manusa atunci cand era student, in timp ce trata un pacient cu Parkinson in varsta de 103 ani. Astfel, acesta a descoperit ca pacientul sau intampina o multime de probleme atunci cand incerca sa manance supa. Cu nimic la indemana pentru a-l ajuta in reducerea tremuratului, acesta a construit GyroGlove, care foloseste fizica si mecanica giroscoapelor pentru a reduce starile de tremurat.

Manusa GyroGlove

Potrivit dezvoltatorului, Faii Ong, giroscoapele „sunt, practic, topuri sau discuri. In acest sens, giroscoapele incearca sa ramana in aceeasi pozitie, prin conservarea momentului cinetic. Prin urmare, aceste giroscoape rezista miscarii manilor, reusind sa stabileasca pozitia mainii”. Ong sustine ca atunci cand giroscoapele sunt activate, acestea reusesc sa ofere control complet asupra mainilor. Echipa de la GyroGear a testat manusa inovatoare pe o mana de lemn, atasata la un dispozitiv, astfel incat sa monitorizeze si sa imite miscarile unui pacient cu Parkinson. Primele teste au aratat o reducere cu aproape 90% a tremurului mainilor, insa dezvoltatorul sustine ca ar mai dori sa faca unele teste, pentru a fi sigur de calitatea manusii GyroGlove. Potrivit doctorului Alison H. McGregor, manusa GyroGlove va ajuta pacientii cu Parkinson sa duca o viata cat mai normala, existand posibilitatea ca acestia sa isi controleze si sa gestioneze miscarile mainilor.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *