terrafugia
Auto, Stiri

Masina zburatoare a Terrafugia a fost aprobata pentru test

Anuntat initial in anul 2013, fiind un prototip upgradat la inceputul acestui an, masina zburatoare Terrafugia TF-X ar putea deveni prima masina aproape de realitate, fiind un vis ce poate fi realizat cat de curand. Iar acum, compania dar aeronave Massachusetts trebuie sa treaca peste urmatorul test: Administratia Federala a Aviatiei din Statele Unite. Astfel FAA a dat o permisiune speciala pentru ca acest aparat sa fie testat in aer.

Insa, inainte de deveni prea bucurosi, modelul care va fi testat de agentia ameriana nu numai ca nu are pilot- dar are o zecime din dimensiunea reala a prototipului de masina. Dar acesta nu este un lucru foarte rau, pentru ca a avea flexibilitatea de a testa versiunea in miniatura a TF-X se asteapta sa aiba un rezultat uimitor, care va lua nastere in viata reala.

Modelul lor va permite ca acesta sa ajunga la altitudini de 121 de metri si la o viteza de 160 km/h. Se poate utiliza spatiul aerian din intreaga tara, dar echipa din spatele masinii zburatoare trebuie sa comunice permanent cu autoritatile atunci cand se desfasoara testele.

Prototip TF-X

Potrivit Aero News Network, aceste teste vor fi cruciale in dezvoltarea masinii zburatoare TF-X, din cauza ingineriei unice. „Datorita cofiguratiei neconventionale ale TF-X, este vital ca prototipul pe care il testam sa dea rezultate”- sustine cei de la Terrafugiaa. Daca TF-X va ajunge sa fie disponibil pe piata, masina zburatoarea va ajunge la o viteza de pana la 322 km/h si va necesita un spatiu de decolare si aterizare.

Vehiculul hibrid are loc pentru patru pasageri si va include baterii reincarcabile care pot fi incarcate de la motor sau de la statiile de incarcare speciale. Va fi indeajuns de mica incat sa fie condusa si pe drumurile publice si sa se potriveasca in garaj, iar partea ce tine de zbor va fi operat de calculator.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *