media
Media, Stiri

Mass media si influenta negativa

Desi avem o deschidere la informatie mass media vine si cu o parte negativa. Asta in masura in care nu stim sa controlam totul. Cu toate acestea exista si reversul medaliei. Pentru a evita trebui mai intai de toate sa tii cont de intelegerea lor.

  1. Stilul de viata nesanatos. Promovarea prin diverse forme ale tipurilor de mancare fast food si in general junk food reprezinta un rau necesar. Rau pentru ca nu este tipul de mancare care sa ne avantajeze starea de sanatate si necesar pentru ca exista afaceri de asa natura, ce au nevoie de clienti. Sa stopezi asta inseamna de fapt sa distrugi afacerile de asa natura ori media nu este responsabila de asta.
  2. Prea multa informatie. Partea mai putin placuta se refera la faptul ca parca nu poti scapa de nimic. Pentru ca fie esti online, fie citesti un ziar sau te uti la tv este  mereu in preajma ta. Si pe langa faptul ca te informezi ai parte si de acele informatii de care nu ai nevoie, pe care ai putea sa le ignori, barfe si asa mai departe. Si totusi, le auzi; ce e prea mult, strica.
  3. Afecteaza sanatatea. Prea multe ore pe care le petreci in fata calculatorului sau a televizorului duce printre altele la probleme cu ochii. Lipsa activitatii fizice duce la obezitate si nu numai.
  4. Negativismul cu care ne incarca. Prin puterea de informare si de expunere mass media incearca sa traga un semnal de alarma care sa ne avertizeze despre anumite lucruri. Insa de multe ori se intampla ca mesajul sa fie prost inteles si asta sa duca la o doza de negativism ce o dezvoltam fie fata de persoane, fie fata de situatii.
  5. Efectul de influenta in masa. Pe principiul de a urma ca oile un concept multi urmeaza un exemplu al celor care ii vad expusi in media. Sa fii ca un star, sa fii ca cel pe care il vezi la TV; insa nu de cele mai multe ori se intampla in sens pozitiv asta pentru ca nu mai gandesti profund ci o iei ca atare, urmand ca legat la ochi un anumit drum.

 

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Televizorul este foarte nociv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *