fast food
Diverse, Sanatate

Mituri despre fast-food, demontate

Internetul si social media au amplificat raspandirea zvonurilor mult mai mult decat inainte. Aceasta a dus la crearea de mituri care sunt vehiculate atat de des intrucat sunt crezute ca fiind adevarate. Fast-food-ul a crescut in popularitate pe parcursul ultimelor decenii, iar miturile despre astfel de mancaruri au luat nastere si s-au raspandit in randul populatiei. Iata in continuare cateva dintre acestea, prezentate succint.

1. KFC si-a schimbat numele deoarece nu mai folosesc carne de pui.

Acest mit a circulat in momentul in care brandul a trecut de la Kentucky Fried Chicken la forma abreviata KFC. S-a crezut initial ca se renunta la carnea de pui, insa in realitate s-a evitat cuvantul „fried” (prajit) care era considerat ca nesanatos.

2. Salatele sunt mai sanatoase decat fast-food-ul.

Majoritatea considera ca aceasta afirmatie nu este un mit. Desi tema poate fi dezbatuta, salatele de cele mai multe ori contin mai multe calorii decat o pizza medie. Asta din cauza ca o salata contine branzeturi, ulei de masline, uneori si carne, condimente – toate acestea adaugand un plus la valoarea calorica.

3. Fast-food-ul creaza dependenta.

Unii considera ca lanturile fast-food adauga chimicale si compusi care provoaca dependenta consumatorilor. Cu totul fals. Nu exista astfel de ingrediente secrete adaugate. Disponibilitatea si gustul sunt detaliile care le fac atractive.

4. Fast-food-ul ingrasa.

Fals! Stilul de viata si consumul de calorii in exces ingrasa. Daca esti sedentar si nu faci miscare, te indopi cu fast-food in exces, nu ai cum sa nu pui kilograme in plus, fapt perfect valabil si pentru mancarea gatita in casa.

Acestea au fost cateva mituri, care sunt la fel de populare precum fast-food-urile in sine. Multe sunt fabricate de lanturi de fast-food-uri rivale, pentru a denigra si a afecta imaginea concurentilor. Oricare ar fi adevarul, pana la urma sta in alegerea fiecaruia daca se increde in astfel de mituri sau nu.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *