hot de telefoane
Diverse, Stiri, Tehnologie

Moduri de a-ti proteja telefonul de hoti

Telefonul mobil este unul dintre cele mai vitale elemente din viata noastra, incat mare parte din informatiile noastre personale se afla pe acesta, si de cele mai multe ori daca uitam codul PIN intram intr-o stare de panica in incercarea de a ne reaminti codul.

Moduri de a-ti proteja telefonul de hoti

  • instalati un soft anti-furt care va permite sa va conectati de la distanta telefonul mobil pentru o mai buna functionare acestuia. De exemplu, solutia cea mai buna ar fi un sistem de tip Android sau Symbian care permite instalarea aplicatiei Theft Aware pentru un control la distanta.
  • nu pierdeti din vedere propriul telefon, deoarece o nesupraveghere a acestuia va fi intotdeauna un avantaj pentru hot.
  • introdu un cod de securitate sau un cod PIN, care va bloca accesul in telefonul tau al altor persoane. Astfel, dispozitivul va fi mai putin valoros pentru hoti si nu va avea acces la informatiile personale stocate in interior.
  • daca telefonul va este furat, compania de la care l-ati achizitionat poate detine informatii necesare care ar putea ajuta la recuperarea acestuia, inclusiv redarea istoricului apelurilor si localizarea acestuia.
  • instalati o aplicatie GPS care sa permita localizarea acestuia atunci cand dispozitivul este deschis.
  • stim cu totii ca telefoanele mobile sunt valoroase pentru fiecare individ, dar si pentru hoti, asa ca acorda o mai mare atentie cand il folosesti in public. Iti recomandam sa eviti zonele aglomerate incat sa nu poate fi reperat cu usurinta.
  • in cazul furtului, cereti operatorului de telefonie mobila blocarea acestuia, precum si blocarea cartelei SIM.
  • nu dezvalui niciodata codul PIN sau codul de securitate altor persoane, cu exceptia in care persoana este autorizata.
  • nu pierde codul de securitate, pentru ca introducerea gresita a acestuia de mai multe ori inseamna sa vizitati un centru de reparatii sau resetarea software-ului de catre producator, riscand sa pierdeti informatii valoroase.

Cei mai multi dintre noi uita ca telefonul trebuie pus in buzunarul intern al jachetei sau al bluzei, daca nu in buzunarul intern al sacoului, in special atunci cand ne deplasam pe strada.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *