Diverse, Media, Stiri

Prea multi prieteni pe Facebook dauneaza

Oamenii care au o multime de prieteni pe retelele sociale, cum ar fi Facebook, se afla in fata unui risc mai mare de atac psihologic sau de reputatie, fata de cei care sunt mai modesti in ceea ce priveste cercul de prieteni.

Expertii de la Universitatea Nottingham Trent sustin ca cei care au un numar mai mare de prieteni online sunt mult mai predispusi sa fie hartuiti sau sa fie expusi in fata unui continut inadecvat. Studiul a descoperit ca utilizatorii sunt mai predispusi sa uite contextul audientei lor pe masura ce grupul de prieteni este in crestere, ceea ce inseamna ca devin mai susceptibili de a posta un continut care sa nu fie potrivit pentru toti membrii audientei sale.

Retelele sociale sunt un pericol

Iar cei care sunt prieteni cu o multime de oameni sunt, de asemenea, mai predispusi sa vada materiale necorespunzatoare postate de prietenii lor. Omul de stiinta Sarah Buglass, de la Scoala de Stiinte Sociale, care va prezenta acest studiu la Societatea Psihologica Britanica intr-o conferinta ce vea avea loc saptamana viitoare, sustine ca retelele sociale pot prezenta un adevarat pericol. Aceasta a spus: „Oamenii offline au tendinta de a se deconecta de prietenii cu care se confrunta in viata de zi cu zi. Prieteni, familie, colegi sau simple cunostinte sunt- in cele mai multe cazuri- grupe de oameni tinute intr-un loc separat, iar acest lucru permite ca fiecare om sa isi gestioneze relatia intr-un mod eficient cu fiecare persoana in parte.

Cu toate acestea, pe site-uri cum este si Facebook, aceste conexiuni au permisiunea de a se amesteca din punct de vedere digital. Astfel, legaturile sociale se prabusesc, din moment ce exista atat de multe informatii impartasite tuturor cu ajutorul Internetului. Iar, pe masura ce reteaua de prieteni creste, abilitatea de a-ti aminti cine si la ce este conectat devine o activitate mult mai dificila, iar managementul acestor retele devine mai complex. ”

Consecintele unui grup mare de prieteni pe Facebook

„Ca si rezultat, oamenii permit sa se deschida in fata unei vulnerabilitati online, din moment ce informatia pe care o impartasesc nu poate fi pe placul tuturor- iar acest lucru ar putea determina o crestere a riscului de deterioare a reputatiei personale. In alte cazuri, astfel de situatii se pot incheia cu hartuire din partea prietenilor nemultumiti.” Studiul realizat a descoperit ca cei care au o retea de prieteni de 150 de membri- sau chiar mai mica- sunt mult mai capabili sa gestioneze informatiile, deoarece sunt mult mai constienti ca ii cunosc pe toti cei fata de care isi impartasesc informatia.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *