Diverse

Putem lupta cu senzatia de foame?

Oamenii de stiinta au descoperit ce zona a creierului este responsabila pentru senzatia de foame pe care o avem, iar acest lucru poate fi cheia catre o pierdere in greutate revolutionara, pe care multe domnisoare o cauta.

Cercetatorii de la Scoala de Medicina Harvard si de la Universitatea din Edinburgh au facut studii pe soareci, unde au plasat fibre optice pe creierele acestora, permitandu-le acestora sa activeze anumite celule din creier prin expunerea soarecilor in fata unor lumini de laser albastre.

Un grup de soareci a mers la somn cu stomacul plin, aceste celule nervoase nefiind activate. Imediat dupa ce s-au trezit, acestia au devenit morti de foame- declara cercetatorul de la Edinburgh, Dr. Alastair Garfield, cu toate ca acestia au mancat la numai cateva ore inainte de a dormi. Cu toate acestea, declansarea acestor celule nervoase a avut un efect opus senzatiei de foame.  Soriceii cu stomacul gol au avut celulele nervoase activate si nu au prezentat o nevoie nebuna de a manca.

Intr-un alt experiment realizat de catre cercetatori, acestia au descoperit ca soarecii flamanzi au fost atrasi de lumina albastra a laserului care a determinat o oprire a functionarii acestor celule. Aceasta informatie sugereaza ca dezactivarea celulelor nu implica senzatia de greata sau un sentiment de incomoditate la nivelul stomacului- ci calmeaza unele efecte secundare ale foamei, cum ar fi cel de iritabilitate.

Cercetatorul Bradford Lowell, care face parte din realizarea acestui studiu declara ca pornirea acestor celule are acelasi efect ca si in cazul unei diete. Insa deoarece a redus senzatia de foame, nu a determinat aparitia unui sentiment de disconfort, care de multe ori apare odata cu mentinerea unei diete.

Exista un medicament care sa induca aceasta senzatie?

Problema cea mai mare pare in momentul in care oamenii se stiinta sustin ca este foarte greu sa creeze un medicament care sa fie atat de specific unui anumit sector al creierului. Aceste celule, pe care ei au realizat studiul, este un grup incredibil de mic de neuroni. Se pare ca oamenii vor fi nevoiti, in continuare, sa tina diete care sa ii determine sa piarda kilogramele pe care nu si le doresc.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *