Diverse, Sfaturi

Recomandari pentru vopsitul pe suprafata textila

Nu trebuie sa fii vreun profesionist sa iti incerci indemanarea si talentul in a picta pe diferite suprafete. Un astfel de hobby iti poate dezvolta si mai mult creativitatea. Tine insa cont ca pictatul pe textile este ceva mai complicat fata de cazul clasic al picturii pe hartie.

Poti incerca acest gen de activitate mai ales daca iti place sa iti personalizezi lucrurile, sa iesi in evidenta, sa iti pui amprenta practic pe orice lucru. La nivel de amator, cu putina originalitate si creativitate vei reusi sa creezi printuri vesele, care sa te reprezinte, astfel ca lucrurile tale vor fi conturate deosebit.

Desi pictura pe textile nu este o stiinta, trebuie sa tii cont de cateva aspecte, cum ar fi calitatea culorilor, a produselor folosite. Vei gasi la www.artistique.ro cam tot ce ai avea nevoie pentru a incepe un astfel de proiect creativ. Daca inca nu te-ai decis ce anume sa pictezi vei gasi aici si variante de genul decoratiunilor in forme diverse – reptile, rucsacuri din panza sau bumbac, chiar si sorturi. In ceea ce priveste seturile de culori, acestea le regasesti la categoria special dedicata picturii pe textile – markere sau culori lichide, in recipiente.

Tine cont de:

Suportul pentru tesatura – de preferat sa intinzi suprafata textila pe un carton, suprafata rezistenta pentru a putea aplica corect culorile.

Prefera sa creionezi o schita mai intai – asta daca nu aplici vreo tehnica a jocului de culoare sau direct pictura cu degetele.

Citeste in amanunt despre culori – timpul optim pentru ca acestea sa se usuce spre exemplu.

Incearca acest gen de experienta alaturi de copii – cei mici sunt pasionati de tot ce inseamna joc si joaca. Pictatul ii ajuta sa isi dezvolte abilitati diverse, chiar si motricitatea fina. Pictatul pe alte suprafete decat clasica varianta pe hartie, cu penson si acuarele sau guase, ii va incanta maxim. Poate fi genul de activitate parinti-copii placuta si distractiva pentru toata lumea.

Pentru cei care doresc sa continue in a descoperi aceasta latura creativa pot oricand sa ceara si ajutor specializat. In cadrul paginii mentionate, de unde pot fi cumparate ustensile, consumabile si ce tine de pictat si desenat se vor regasi si informatii despre scoala de arte, despre cursuri de nisa adresate atat celor mari, cat si celor mici, cursuri online. Artistique iti deschide apetitul pentru frumos si iti da si tot contextul favorabil pentru a incepe de indata exersatul, activitatea creativa ce poate duce de la un hobby la o pasiune, la perfectionare de ce nu.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *