Roboroach
Diverse, Gadget, Tehnologie

Roboroach- kit-ul ce poate controla fiintele vii prin semnale electrice

Cine iubeste sa vada gandaci peste tot pe pereti sau pe jos? Nimeni, nimeni nu vrea sa vada gandaci! Insa, o campanie pe Kickstarter, care deja si-a atins scopul de 10.000 de dolari, a dezvoltat un kit pentru ca tu sa poti controla un gandac prin intermediul unui cip de putere Bluetooth, dar si un kit de a evalua interventii chirugicale pe un gandac, proiectul avand numele de Roboroach. Daca lasi deoaparte frica ce o ai fata de gandaci, acest lucru ar putea fi un salt inainte catre biohacking.

Roboroach- pas spre biohacking

Bineinteles, kit-ul de chirugie nu vine cu tot cu gandac, insa iti permite sa efectuezi interventii chirugicale de unul singur. Probabil ca vei omori gandacul pana la urma, dar nu e mare lucru, oamenii omoara gandaci deseori din cauza ca sunt scarbosi si pot contamina lucruri, astfel ca si Roboroach este un experiment de biohacking. La fel ca si in cazul altor interventii, vei avea nevoie de anestezie in primul rand, lucru care se poate realiza daca pui gandacul pe apa inghetata pana cand sistemul nervos ingheata. Dupa aceea, va fi nevoie sa adaugi sistemul dezvoltat pe capul ganducului si sa conectezi firele mici la muschii aripilor sale. Dupa ce reusesti sa faci acest lucru, vei putea controla gandacul cu usurinta chiar cu smartphone-ul tau.

Cu toate acestea, daca operatiunea efectuata este una de succes, gandacul nu va simti nimic, asta in caz ca exista oameni care se intreaba daca efectul va dura pentru totdeauna. Ei bine, efectul se va reduce treptat in cateva minute pana cand gandacul va ignora semnalul si va putea fi liber din nou.

Desi pare a fi un experiment dezgustator, este un pas foarte mare in ceea ce priveste biohacking-ul, din moment ce fiintele vii vor putea fi controlate folosind semnale electrice. Pentru moment, efectele nu vor tine foarte mult, insa descoperirile viitoare ar putea sa extinda aceasta limita a timpului.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *