ValkyrieRobot
Stiri, Tehnologie

Robotii NASA sunt trimisi la scoala

Misiunile spatiale reprezinta foarte multe riscuri pentru astronautii ce fac parte din echipajele umane, din cauza conditiilor atmosferice- daca se poate zice si asa- intalnite in spatiul cosmic. In acest sens, toate misiunile din spatiul cosmic se desfasoara cu foarte multa atentie si precautie, astfel incat astronautii sa nu intampine probleme grave atunci cand sunt departe de casa. Cu toate acestea, cei de la NASA se gandesc la un plan prin care ar trimite un echipaj de astronauti robotici, care sa fie de ajutor oamenilor.

Din aceasta cauza, cei de la NASA au selectat doi roboti pe care sa-i trimita la cursuri la cele mai renumite universitati din lume: Northeastern University, din Boston si MIT, pentru a fi studiati de studentii de acolo. Cei doi roboti care vor „urma” cursurile de specializare poarta numele de R5 Valkyre, care vor fi implicati intr-o serie de misiuni spatiale ce se vor desfasura pe Plante Rosie.

Robot R5 Valkyrie

In urma unui concurs realizat de Agentia Spatiala Americana NASA, au fost selectate cele doua universitati de prestigiu, iar fiecare din cele doua scoli va primi cate un robot R5 Valkyrie, cu scopul de a fi studiati sau de a fi imbunatatiti- acolo unde va fi nevoie. O echipa de ingineri specialisti au realizat conceptul acestui robot, condusi de catre expertul Johnson Space Center. Astfel, echipa a reusit sa creeze un robot umanoid- ce seamana cu structua corpului uman- avand 125 de kilograme si o inaltime de aproape 2 metri. Robotii sunt prevazuti cu un sistem de alimentare energetica, avand senzori si camere de filmat cu ajutorul carora cei de la sol pot sa ii coordoneze in mod util si la o eficienta maxima.

Cu toate acestea, cei de la NASA isi doresc aparate si mai bune, iar din aceasta cauza studentii de la cele doua universitati selectate vor primi 250.000 de dolari pe an astfel incat robotul umanoid sa fie imbunatatit. De asemenea, robotul R5 va fi utilizat si in celelalte competitii din domeniu ce vor avea loc in intreaga lume.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *