Scooterson
Stiri, Tehnologie

Scuterul care se conecteaza la telefon

O echipa de ingineri tineri din Arad au dezvoltat un nou concept numit Scooterson, care este un gadget destinat traficului urban si care imbina mai multe tehnologii de ultima generatie. Potrivit inginerilor, acestia sustin ca scuter-ul inteligent este un vehicul de oras care imbina utilitatile unui scuter cu cele ale unei trotinete.

Un kick scooter care se porneste odata cu impingerea de picior, ceea ce inseamna ca este extrem de stabil. Ceea ce e cel mai uimitor la acest gadget-mobil consta in faptul ca are capacitatea de a se conecta la un smartphone. Astfel, Scooterson va porni odata ce recunoaste telefonul prin functia Bluetooth. Ei bine, aceasta conexiune dintre scuter si mobil nu este doar o fita, ci si un sistem de siguranta: odata ce gadget-ul este mutat de la locul de unde a fost lasat, se va primi o alerta pe telefon care va anunta acest lucru, iar cu ajutorul GPS-ului va transmite si pozitia exacta pe care o are. De asemenea, Scooterson nu are cheie de contact, acest lucru insemnand ca va porni doar atunci cand se va face conexiunea cu telefonul.

Proiectul Scooterson

Inginerii care au creat Scooterson sustin ca autonomia acestuia este de 50 kilometri daca este condus la o putere maxima, insa daca se merge folosind modulul ecologic, bateria poate tine si pana la aproape doua saptamani.

Fiind un gadget inteligent, Scooterson intelege cu ce viteza se doreste sa se circule in functie de cat de tare se impinge din picioare, iar viteza maxima pe care o atinge este de 25 km/h.

Scuterul inteligent va fi lansat oficial la sfarsitul lunii octombrie si va avea o greutate maxima de 35 de kilograme. De asemenea, pentru cei care isi doresc sa il achizioneze, creatorii informeaza ca pretul sau ajunge pana la 3500 de euro, plus taxe. Proiectul Scooterson a fost premiat cu medalia de aur la Salonul de Inventii Traian Vuia din localitatea Timisoara.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *