Diverse

Serviciile de salubritate in prezent

servicii-vidanjare-3Urbanizarea constituie fenomenul actual cu cele mai profunde implicatii asupra populatiei, evaluand consumul de energie si resurse pentru demararea diverselor activitati gospodaresti. Orasul, luat in ansamblul sau, se comporta ca un organism care absoarbe mult, dar transforma si arunca in aceeasi masura deseurile obtinute.

Serviciile de salubritate constituie sistemul de sanitatie care protejeaza mediul si resursele naturale, bazat pe un principiu de canalizare menit sa protejeze si sa promoveze sanatatea umana prin asigurarea unui mediu curat si protejat de factorii daunatori. Abordarea durabila a serviciilor de salubritate necesita o gandire minutioasa cand vine vorba de asigurarea interfatei dintre consumator si producator, utilizand etape precum colectarea, transportul, transferul deseurilor, tratamentul, reutilizarea sau eliminarea deseurilor, concentrandu-se pe toaleta in sine a intregului oras.

In cele mai mari orase, inclusiv Timisoara, Bucuresti, Cluj, serviciile de salubritate includ epurarea apelor uzate si desfundarea canalelor pentru o mai buna drenare a apei folosite in sistemul sanitar al oraselor. Una dintre cele mai importante societati in domeniul salubrizarii, care participa si la actiuni de desfundare canalizare bucuresti a fost conctactata sa preia aproape toate operatiunile de vidanjare, de desfundare, curatire, stropire a spatii verzi, spalari piscine, denisipari sau spalare incinte betonate.

Vidanjari Bucuresti desfasoara aceste tipuri de servicii in principal in municipiul Bucuresti, dar si in celelalte judete ale tarii atunci cand este contactata si solicitata. Orasul va fi mult mai curat si mai frumos din punct de vedere ecologic daca se vor elimina deseurile, se va transporta apa uzata, se va apela la o vidanjare econogica, de curatare si spalare mecanizata a strazilor si trotuarelor, de desfundare mecanizata a retelelor de canalizare.

De multe ori trecem pe o portiune de drum si ne izbim de un miros puternic, care ne deranjeaza simtul olfactiv si ne intrebam care este cauza acestuia. Apoi observam mizeria din oras, canalele supraaglomerate de deseuri care impiedica transportul si circulatia apei in oras, precum si blocarea acestor deseuri la suprafata canalelor. De multe ori angajatii firmelor de salubritate, precum cei de la Dinstef, sunt cei care ne scot din impas si au grija ca orasul nostru sa isi continue activitatea si dezvoltarea, punandu-si viata in pericol, in speranta ca oamenii vor adopta o masura de igiena a orasului si vor avea grija sa il mentina curat.

Obiectivul principal al acestor servicii de salubritate consta in influentarea populatiei la conturarea unei  igiene a orasului, privind aspectele de ordin calitativ si cantitativ care au loc la nivelul intern, astfel incat perceptia populatiei si a diferitilor actori implicati in actul de salubritate sa contureze o stare de curatenie a orasului.

Pe de alta parte, programele initiate de autoritatile de mediu, de autoritatile administratiei locale, de operatorii de servicii si organizatiile nonguvernamentale, privind educarea, stimularea si constientizarea populatiei pentru imbunatatirea vietii orasului, organizeaza actiuni de reducere a cantitatilor de deseuri si recuperarea sau valorificarea unor materiale utile.

Altfel spun, noi ca si cetatieni suntem responsabili de curatenia orasului, iar faptul ca suntem membri ai Uniunii Europene impune respectarea unor conditii in domeniul politicilor urbane, referitoare la buna gospodarire la scara locala si ridicarea calitatii vietii populatiei.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *