pericol internet
Stiri, Tehnologie, Util

Stii cum sa te feresti de pericolele de pe Internet?

Internetul este, fara indoiala, cea mai mare inventie a omului, aici gasindu-se cea mai mare baza de date din lume. Ai fi de parere ca stii sa folosesti Internetul, insa pot sa te asigur ca nu cunosti nici macar 1% din capacitatea intreaga pe care o poate oferi World Wide Web- dar aici este vorba deja de Internetul Negru- locul intunecat din lumea online unde se petrec cele mai dezastruoase lucruri.

Astfel, este foarte important ca tu, utilizator de Internet, sa stii cum sa te feresti de pericolele ce apar in mediul virtual. Potrivit unui studiu realizat de Kaspersky, mai mult de jumatate din cei care folosesc Internetul nu stiu la ce pericole se expun si nici nu stiu cum sa se fereasca de acestea, existand un deficit din acest punct de vedere in mediul online. Rezultatele sondajului realizat de catre cei de la Kaspersky demonstreaza ca utilizatorii nu stiu cum sa se fereasca in fata unor amenintari cibernetice.

Studiu Kaspersky

In acest sens, studiul a inclus o serie de voluntari care au fost rugati de specialisti sa descarce melodia celebri formatii Beatles- Yesterday. Asa cum era de asteptat, mai bine de trei sferturi din participantii la studiu au descarcat fisierul ce avea extensie .exe si asta din cauza motivului ca avea in componenta sa si termenul traditional folosit pentru melodii- mp3. Numai 25% din cei prezenti la studiu au reusit sa identifice fisierul inofensiv, si anume cel care continea extensia .wma, cu toate ca denumirea fisierului a fost gresita, de genul „Beatles. Yesterday. wma”.

Pe de alta parte, utilizatorii nu au reusit sa identifice amenintarile online nici in alt domeniu. Astfel, studiul a aratat ca 21% dintre participantii la experiment au downloadat fisiere care proveneau din diferite surse online, marindu-si in acest fel si riscul de a descarca un fisier de tip malware. De asemenea, cei care au identificat pericolul real din mediul online au fost extrem de putini- 24%.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. e din ce in ce mai greu sa iti protejezi PC de toate spam-urile si mallware-urile de pe internet..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *