generatie tineri
Diverse, Media, Stiri

Studiul maturitatii in randul generatiei noi

Studiul intitulat sugestiv „The Pursuit of Happiness” realizat de ZenithOptimedia scoate la iveala faptul ca noua generatie numita milennials are o alta definitie in ceea ce priveste maturitatea si implinirea. Sunt tinerii cu varste intre 18 si 34 de ani care in era noastra considera ca fericirea tine de achizitii mari in timp ce maturitatea inseamna sa fie mai mult pe cont propriu.

Este un studiu global care ne arata ce parere exista la nivel extins. Asadar, iata ce spun tinerii din zilele noastre:

  • Sunt fericiti daca considera ca detin un oarecare control in cariera. Asta se intampla in medie in 56% din cazuri.
  • Sunt fericiti daca pot sa aiba control si timp pentru pasiunile lor. Este vorba de 55% din cazuri.
  • O medie de 35% marturiseste ca fericirea lor se invarte in jurul vietii sociale. A luat amploare activitatea online asa ca viata lor sociala conteaza fara doar si poate.
  • Pentru a fi fericiti tinerii din generatia milennials au nevoie de stabilitate financiara, sanatate, educatie si cariera insa nu uita nici de visuri si pasiuni. Ordinea nu trebuie sa fie musai aceasta.

Pentru capitolul de maturitate tinerii considera ca o casa cumparata pe forte proprii este stagiul de maturitate atins. Si totusi doar 17% dintre ei sunt de acord cu asta. Acum tinand cont si de modul in care fiecare cultura isi educa tinerii nu este musai sa se ajunga la o achizitie. Si asta o demonstreaza cei care spun ca pasul important este sa plece dinc asa parintilor, sa fie pe cont propriu- se intampla in 39% din cazuri. Si casatoria pare sa fie inclusa in acest top asa ca in medie 20% se considera mai maturi pentru ca au facut acest pas sau urmeaza in scurt timp sa il faca.

Dincolo de orice motiv tot banii sunt punctul comun. Raspunsul la intrebarile sondajelor releva faptul ca marea majoritate, 60%, este de acord cu faptul ca a avea independenta financiara inseamna si sa fie maturi si sa fie fericiti.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *