Tatuajul salvator

tatuaj glicemie

In prezent tatuajul pe piele este o forma de a demonstra apartenenta la un anume grup, o forma de arta exprimata sa spunem altfel. Este ca o moda printre cei care prefera sa se diferentieze de cei din jur. In curand insa tatuajele ar putea avea si o alta intrebuintare.

Cercetatorii s-au gandit la o forma de masurare a glicemiei, pentru cei care sufera de diabet. Se stie ca astfel de persoane au nevoie de masurare a glicemiei cu ajutorul unui aparat, cu care se inteapa efectiv pentru ca o picatura de sange sa fie analizata. In urma acestui gest se ajunge la o masurare corecta si la o identificare de caz medical.

Ce se doreste schimbat in aceasta poveste. Un tatuaj realizat din electrolizi pusi pe o folie ce tatueaza permanent este solutia celor din San Diego. Ionii pozitivi de sodiu vor putea emite masurarea de glicemie la doar 10 minute dupa ce pacientul consuma alimente. Deja s-au facut si teste in acest sens si totul merge asa cum s-a intuit doar ca cercetatorii asteapta sa perfectioneze aceasta metoda pana cand va fi o posibilitate pentru toata lumea.

Pe langa faptul ca este ceva nou in materie de masurare a glicemiei din sange acest tip de tatuaj este permanent insa nu doare deloc in realizarea lui. Este deloc invaziv si tocmai de aceea castiga puncte de popularitate. Tocmai asta a fost si ideea, ca fiecare bolnav de diabet sa nu aiba de suferit ca urmare a nevoii de aplicare a tatuajului cu pricina. Cert este ca acesta poate salva vieti si o data ce a fost realizat nu se distruge. Astfel, pacientii sunt oarecum salvati de vreme ce nu mai depind de nevoia de a se intepa mereu, cu strictetea de rigoare in ceea ce priveste igiena.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *