tatuaj glicemie
Diverse, Tehnologie

Tatuajul salvator

In prezent tatuajul pe piele este o forma de a demonstra apartenenta la un anume grup, o forma de arta exprimata sa spunem altfel. Este ca o moda printre cei care prefera sa se diferentieze de cei din jur. In curand insa tatuajele ar putea avea si o alta intrebuintare.

Cercetatorii s-au gandit la o forma de masurare a glicemiei, pentru cei care sufera de diabet. Se stie ca astfel de persoane au nevoie de masurare a glicemiei cu ajutorul unui aparat, cu care se inteapa efectiv pentru ca o picatura de sange sa fie analizata. In urma acestui gest se ajunge la o masurare corecta si la o identificare de caz medical.

Ce se doreste schimbat in aceasta poveste. Un tatuaj realizat din electrolizi pusi pe o folie ce tatueaza permanent este solutia celor din San Diego. Ionii pozitivi de sodiu vor putea emite masurarea de glicemie la doar 10 minute dupa ce pacientul consuma alimente. Deja s-au facut si teste in acest sens si totul merge asa cum s-a intuit doar ca cercetatorii asteapta sa perfectioneze aceasta metoda pana cand va fi o posibilitate pentru toata lumea.

Pe langa faptul ca este ceva nou in materie de masurare a glicemiei din sange acest tip de tatuaj este permanent insa nu doare deloc in realizarea lui. Este deloc invaziv si tocmai de aceea castiga puncte de popularitate. Tocmai asta a fost si ideea, ca fiecare bolnav de diabet sa nu aiba de suferit ca urmare a nevoii de aplicare a tatuajului cu pricina. Cert este ca acesta poate salva vieti si o data ce a fost realizat nu se distruge. Astfel, pacientii sunt oarecum salvati de vreme ce nu mai depind de nevoia de a se intepa mereu, cu strictetea de rigoare in ceea ce priveste igiena.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *