led
Stiri, Tehnologie

Tehnologia LED acapareaza lumea moderna

In stil modern preferam sa urmam un trend al vremurilor pentru a fi in pas cu moda. Ai deja un avantaj din asta insa dincolo de modul superficial prin care vezi situatia ai toate motivele sa iti doresti sa apelezi la tipul de iluminare cu LED. O tehnologie moderna care aduce o mai mare eficienta atat in costuri cat si cand vine vorba de sursa ta de lumina. Asa cum vei gasi si pe greentek.eu/ro exista o varietate de motive sa iti alegi o astfel de sursa.

Incepand cu partea de economie de energie acest capitol preocupa intens si la un nivel extins. Chiar daca ai auzit sfaturi in acest sens de genul sa scoti totul din priza cand nu folosesti un anume aparat, sa nu uiti lumina aprinsa si asa mai departe de fapt conteaza extrem de mult ce tip de bec folosesti. Cand vine vorba de LED-uri acestea sunt, demonstrat concret, cu mult mai eficiente caci fata de lampile incandescente spre exemplu aduc un raport de 90% in economia de energie. Daca folosesti sursa cu halogen si in acest caz LED-urile castiga teren cu 85 de procente.

Si daca te gandesti la investitie ar trebui sa mergi pe principiul ca esti prea sarac sa iti poti permite ceva ieftin. Nu este un moft ci o modalitate practica de tine cont ca fiecare ban platit este cu folos. Asadar, fata de becurile simple, clasice si traditionale un LED rezista cu mult mai mult. In cifre concrete este o diferenta destul de mare, de la 750 de ore la un bec simplu la 40 de mii de ore ca o minima pentru durata de viata a LED-urilor. Imagineaza-ti ca nu trebuie sa te preocupi prea mult pentru acestea cat timp le vei folosi, nu le vei inlocui rapid si cu costuri repetate.

Ce-i drept nu tin o vesnicie insa pe toata durata lor de viata acestea ofera lumina cu aceeasi intensitate. Cum iti dai seama ca un bec trebuie schimbat? Cand incepe sa aiba o lumina din ce in ce mai slaba. Insa nu este aceeasi poveste si cand vine vorba de LED-uri.

Cat despre modul in care acestea se integreaza in mediul casei tale si nu numai afla ca LED-urile sunt diverse si pot avea diverse stiluri, cat sa se muleze la orice stil. Asadar, sunt adaptate pentru orice mediu, de la cel al casei, al unui spatiu intim pana la cele industriale, comerciale si asa mai departe. Pot fi surse de lumina pentru o anumita zona si fixe sau chiar si cele care se pot orienta in functie de unghiul dorit.

Avand in vedere performanta acestora LED-urile au devenit dorite la nivel extins. Sunt alternativa mai buna pentru ceea ce aveam pana acum ca becuri clasice insa in curand vor deveni se pare  sursa cea mai importanta in iluminare. Poate ca nu ne dam seama acum insa consumul de energie va creste la nivel mondial si trebuie sa gasim modalitati prin care sa economisim si in egala masura sa tinem cont de necesarul de energie. Nu ne putem lipsi de el insa putem face in asa fel incat sa fie mai convenabil si mai eficient consumat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *