Diverse

Tehnologia VR iti permite sa te teleportezi

Sentimentul pe care l-ai avut atunci cand ti-ai vazut pentru prima data copilul. Momentul glorios cand intreaga ta familie a ras in timpul cinei. Clipa in care ai urcat pe cel mai inalt munte din tara ta. Ce bine ar fi daca ai putea sa simti din nou toate aceste lucruri, nu?

Ei bine un grup de ingineri spera sa poata face acest lucru posibil cu ajutorul unui sistem de realitate virtuala, care va permite sa realizezi clipuri 3D cu telefonul tau, iar cu ajutorul unor casti VR va reusit sa iti ofere aceeasi experienta pe care ai simtit-o in realitate, ori de cate ori doresti acest lucru. „Videoclipurile 2D reprezinta singura solutie prin care putem sa ne uitam la momentele din trecut. Insa noi am vrut sa cream un moment mai profund, iar cu ajutorul sistemelor de VR putem renaste momentele din trecut”- sustine Justin Lucas, unul din creatorii acestei tehnologii.

In plus, se pare ca tehnologia are si un pret accesibil, astfel incat fiecare om de pe pamant sa se bucure se senzatiile pe care le-a simtit in trecut. „Am dorit sa cream ceva accesibil, astfel ca oricine care are un smartphone sa poata simti aceasta experienta”- sustine Lucas, adaugand ca tehnologia curenta este capabila sa realizeze videoclipuri 3D, dupa care sa ofere o experienta asemanatoare cu teleportarea, prin intermediul sistemului de realitate virtuala. Cu toate acestea, tehnologia existenta costa mii de dolari.

Teleport

Numit „Teleport”, sistemul include o camera 3D din aluminiu, cu doua lentile, iar fiecare din aceasta actioneaza la fel ca si ochii umani, pentru a captura imaginile dintr-o perspectiva ceva mai diferita. Si, exact ca si creierul tau, camera combina apoi aceste doua puncte, realizand o imagine 3D.

Odata ce sistemul este adaugat la smartphone- in prezent, acesta functioneaza doar pe iOS si Android- o aplicatie iti permite va sa folosesti telefonul pentru a captura imagini 3D. Apoi, telefonul se ataseaza la castile VR, dupa care poti experimenta senzatiile unice pe care le-ai simtit numai odata in viata.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *