tesla-x-suv
Stiri, Tehnologie

Tesla uimeste lumea

Elon Musk a anuntat, oficial, ca noul model Tesla X SUV a fost lansat in realitate, cu toate ca a fost in stadiu de concept pentru o perioada destul de indelungata. Dupa ce alte modele au fost lansate catre publicul din intreaga lume- Roadmaster si Modulul S- Modelul X a celor de la Tesla intra in productie in mod oficial.

Comparativ cu cele doua modele mentionate anterior, modelul X SUV este mult mai practic si are capacitatea totala de a transporta sapte persoane, avand o autonomie de aproape 400 kilometri. Cu toate acestea, viteza maxima pe care o va prinde este de 250 km/h. De asemenea, autoturismul vine echipat si cu un sistem de filtrare a aerului, extrem de avansat, asa ca intreg procesul se va realiza de la exterior spre interior, cu scopul de a umple habitaclul cu aer de calitate. Ei bine, aceasta optiune este una extrem de utila pentru cei care isi dasfasoara viata in zone foarte poluate.

Caracteristici Tesla X SUV

Design-ul noului model Tesla este unul placut, avand un parbriz de mari dimensiuni si care este realizat in totalitate din sticla, desfasurandu-se pana deasupra scaunelor de pe locurile din fata. Ei bine, lucrul care impresioneaza cel mai tare la modelul X SUV sunt usile si modalitatea in care acestea se deschid: din cauza ca balamalele sunt montate pe plafonul masinii, acestea vor permite un acces facil catre toate cele cinci locuri din spate.

Siguranta este un punct cheie pentru cei de la Tesla, asa ca si modelul X este unul extrem de sigur. Astfel, modelul nou va fi echipat cu un sonar la 360 de grade, un radar si o camera frontala, acest echipament fiind unul extrem de benefic din moment ce permite soferului sa conduca si autonom. De altfel, Musk isi propune sa lucreze mai mult la optiunea de automatizare a noilor concepte de masini.

Pentru moment, Tesla X SUV se afla in stadiul de productie, iar cei care isi doresc sa il achizioneze trebuie sa astepte ceva timp, pentru ca exista deja o coada de 25.000 de oameni care au lansat comenzi pentru acest model, vehiculele urmand a fi livrate in anul care vine. Numai pretul de rezervare porneste de la 5400 de euro, iar intreg pretul pentru masina ajunge si pana la 118.000 euro cu toate optiunile incluse.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *