Sculele electrice sunt unele din cele mai importante instrumente create vreodata de om, deoarece reusesc sa economiseasca o mare parte din timpul nostru. Prin utilizarea aerului comprimat, a electricitatii sau a combustiei, sculele electrice permit celor ce le folosesc sa finalizeze anumite lucruri mult mai repede- aspecte pe care altii le fac in mod traditional sau utilizeaza alte tipuri de instrumente. Sculele electrice pot fi impartite in mai multe categorii, inclusiv cele portabile, cele care au nevoie de o sursa de alimentare si, cel mai important, acestea pot fi clasificate si in functie de scop.
Sculele stationare si cele portabile
De obicei, sculele electrice se incadreaza in doua categorii majore: stationare si portabile. Instrumentele electrice stationare sunt fie masini mari ce nu pot fi mutate, fie masinarii ce trebuie fixate de un obiect stationar, cu scopul de a functiona in parametri optimi. Pe de cealalta parte, sculele electrice portabile au un motor, si pot fi transportate cu usurinta de la o locatie la alta si, de asemenea, sunt foarte usor de manevrat sau de utilizat. Cu toate acestea, o multime de specialisti sustin ca modele de scule electrice stationare sunt mai avantajoase, deoarece au o precizie mai mare, o putere dar si o finete mai buna. In schimb, cele portabile sunt mai versatile si mai potrivite in cazul in care finisarea unei lucrari implica mai mult transport.
Un alt aspect ce trebuie luat in considerare atunci cand vorbim de sculele electrice tine de cantitatea de energie folosita. In mod normal, sculele electrice functioneaza, de obicei, pe urma a trei tipuri de putere: aer comprimat, energie electrica sau ardere/ combustie. Atunci cand se utilizeaza aerul comprimat, acesta este impins prin dispozitivul folosit pentru a muta diverse piese mecanice. Instrumentele pe aer comprimat sunt propulsate de un motor electric sau de un motor cu combustie. In ceea ce priveste sculele electrice ce folosesc energie electrica, acestea utilizeaza, adesea, o anumita forma de motor electric. Astfel, aceste scule ori necesita conectarea la o priza, ori sunt alimentate de la un acumulator. In final, foarte putin scule electrice sunt alimentate pe combustie. Astfel, combustia are loc fie prin utilizarea unor mici incarcaturi explozive- denumite cartuse-, fie folosesc motoare pe combustie. De asemenea, sculele electrice pot fi clasificate si in functie de scopul lor.
Astfel, diferitele tipuri de scule electrice includ urmatoarele instrumente:
- Drujba- este o unealta electrica ce se foloseste pentru a taia lemn, existand si versiuni de specialitate ce pot taia betonul. Drujba este un dispozitiv portabil ce foloseste un motor mic, iar instrumentele moderne de acest tip sunt alimentate fie de catre un motor cu combustie interna, fie de un motor electric.
- Burghiu- acest instrument foloseste un motor mic, iar cu ajutorul miscarilor rapide, este capabil sa realizeze niste gauri circulare. Un burghiu portabil poate fi echipat cu un adaptor.
- Fierastrau- un astfel de instrument este utilizat, de asemenea, in taiere. Astfel, fierastraul utilizeaza o banda extrem de rapida, de unde rezulta o putere de taiere semnificativa.
Scule electrice de la tehnicbazar.ro
Pe scurt, acestea sunt unele din cele mai folosite instrumente electrice in constructii si nu numai, insa daca iti doresti sa gasesti si alte scule electrice de calitate, iti recomand sa accesezi pagina web www.tehnicbazar.ro, locul unde vei gasi instrumente electrice portabile, dar si accesorii ce provin de la producatori de renume: BOSCH, Metabo, Makita, Hawera, DeWalt etc. Astfel, la tehnicbazar.ro vei gasi o varietate larga de produse electrice, la preturi accesibile, printre care: pistoale de lipit, fierastrau de trafodaj, bormasina etc.