Diverse, Sanatate

Transplantul de cap va fi disponibil abia in 2017

Poate parea cea mai nebuneasca idee, cea a transplantului de cap, insa un barbat din Rusia s-a gandit la acest lucru. Astfel, acesta si-a propus sa fie primul om pe care sa se experimenteze aceasta operatie plina de riscuri majore.

Nu de mult, medicul Sergio Canavero, a anuntat ca isi doreste sa faca primul transplant de cap, astfel ca barbatul rus- Valeri Spiridonov care sufera de o boala foarte grava- a decis sa se ofere voluntar pentru aceasta operatie. Barbatul de origine rusa s-a decis chiar din anul 2013, cand i-a adresat o cerere medicului italian sustinand ca isi doreste sa fie voluntar pentru operatia de transplant de cap.

Valeri Spiridonov, in varsta de 31 de ani, sufera de atrofie musculara si isi doreste sa duca o viata normala. Subiectul transplantului de cap a fot intens discutat in comunitatea stiintifica, dar chiar si asa, cei doi au reusit sa stabileasca cand va avea loc interventia chirurgicala. Atfel, primul transplant de cap va avea loc in luna decembrie a anului 2017.

Evolutie in medicina

Potrivit declaratiilor medicului, se pare ca operatia va avea loc atat de tarziu din cauza ca va fi nevoie de timp pentru a pune la punct toate detaliile. Astfel, acesta sustine ca interventia va dura aproape 36 de ore, iar medicul italian isi propune sa devina o adevarata legenda in lumea medicinei.

Operatia de transplant de cap este demna de un scenariu tipic pentru filmele science- fiction sau horror. Exista critici care sustin ca un transplant de cap nu se realizeaza atat de usor pe cat se face transplantul in cazul unui organ sau a unui membru, astfel ca exista numeroase riscuri medicale. De asemenea, criticii sustin ca „exista lucruri mai urate decat moartea in sine”.

Chiar daca este constient de riscurile interventiei chirugicale, barbatul rus isi doreste din rasputeri sa participe la aceasta operatie, si cu toate ca exista sansa de a nu fi un transplant reusit, barbatul sustine ca isi doreste sa ajute la evolutia medicinei.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *