Gasca de strada
Diverse

Trei excursii la care probabil nu ai vrea sa participi

Cand mergem in excursie, vrem sa ne distram, sa ne relaxam, sa aflam lucruri noi despre alte culturi sau orase. Insa, ce faci cand toata lumea ofera acelasi lucru? Putina diversitate n-a stricat nimanui, nu?

Parisul este unul dintre locurile pe care toata lumea vrea sa le viziteze. Turnul Eiffel, catedrala Notre Dame, muzeul Luvru sunt obiective pe care oricine ar dori sa le vada. Cum ai mai putea sa-ti faci loc afacerii tale? Organizand excursii in sistemul de canalizare. Pentru doar trei dolari pe zi, poti sa vizitezi … subteranul Parisului. Si nici macar nu ma refer la catacombe. Poate mai surprinzator decat posibilitatea unui asemenea tur este faptul ca sunt oameni care aleg sa participe la asa ceva.

Pentru cei care doresc aventura exista tot felul de sporturi extreme. Si ce este mai extrem decat trecutul ilegal al unei granite? In Mexic exista o zona speciala in care s-a instalat o granita falsa, in care se aduna un grup turistic – da, lumea plateste pentru asa ceva – iar la lasarea serii porniti intr-o aventura in care aveti ocazia sa va ascundeti prin tufisuri sau tarati prin noroi, in timp ce oameni cu arme urla la voi si trag cu gloante oarbe. Totul pentru doar 18 dolari pe zi!

Ca tot vorbeam de gloante: cand ajungi intr-un oras strain, ai grija sa eviti zonele rau famate. Nu si daca ai un ghid turistic prietenos care te poate duce acolo. Acest lucru se intampla in Rio de Janeiro si puteti lua Turul Ghetoului pentru doar 50 de dolari pe zi. Potrivit ghidului turistic Marcelo Armstrong, fondatorul Favela Tours „este o experienta edificatoare daca privesti din interior”. Aceste tururi au inceput inca din anii 1990 si Armstrong vede ca pe o onoare sa impartaseasca o parte din orasul sau de bastina pe care nu toata lumea are ocazia sa-l vada.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *