Tehnologie

Un nou tip de baterie

Intr-un ritm alert asa cum societatea moderna se defineste se pare ca mai toate segmentele de activitate ajung sa fie modernizate. Bateria moderna numita pana acum caci nu are o titulatura de piata este cea care va redefini ce inseamna acest domeniu. Fizicienii si cercetatorii din Singapore sunt reponsabili de asa ceva.

Meritul lor este acela de a fi introdus un gel pe baza de oxid de titan care sa actioneze asupra modului in care o baterie comuna se manifesta. Asta inseamna sa se incarce mai repede insa nu si sa se descarce atat de repede. De fapt intentia este aceea de a gasi se pare solutia ideala pentru ca bateria cu pricina sa dureze foarte mult si sa nu ne mai incurcam in detalii precum nevoia de a incarca destul de frecvent.

Asa cum se arata planul cercetatorilor bateria moderna ar trebui sa se incarce in cateva minute. Spre exemplu in 2 minute sa poata deja sa ajunga la saturatie si anume la peste 70% din capacitatea sa de incarcare. Si cand vine vorba de folosirea aceasteia ar trebui sa dureze pana la ani buni. Pana la 20 ca un maximum, evaluat.

Nu se refera insa numai la clasica baterie care o folosim la aproape orice gadget. Cum in lumea moderna si eco masinile sunt si electrice incarcarea lor este si ea o necesitate si in egala masura o preocupare de a gasi varianta optima si rapida. Sistemul pus la punct insa inca in faza de proiect deocamdata este cel care va permite incarcarea masinilor electrice intr-un timp relativ scurt, de pana la 15 minute.

Cand ne vom putea bucura de o  astfel de tehnologie? Daca totul merge asa cum se doreste si se preconizeaza un maximumd e 2 ani este necesar pentru a fi pe piata.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *