Barbat la computer
Media, Tehnologie

Viteza internetului in lume

Internetul a revolutionat lumea. In doar cativa ani, s-a ajuns de la intrebari precum „Ce e aia?” la „Stai sa caut pe ‘net”. Desi internetul este disponibil in toata lumea, vitezele de conexiune ale acestuia difera de la tara la tara. Care sunt tarile care se bucura de cele mai mari viteze? Si pe ce loc se afla Romania?

Pe locul intai se afla un favorit peren, Hong Kong-ul, care si-a mentinut pozitia in fruntea clasamentului cu o medie de 65.4 megabiti pe secunda. Asta inseamna o viteza cu 21% mai mare decat cea din 2013 si aproape de patru ori mai mult decat viteza globala.

Jucatorii seriosi de jocuri pe computer, care vor sa domine in „StarCraft” au nevoie de o conextiune la internet rapida, fara perioade de latenta. Vor gasi asta in Coreea de Sud, casa gigantilor de electronice pentru consum in masa Samsung si LG. Media tarii este de 63.6 pe secunda, cu 19% mai mult decat sfertul anterior de an si de trei ori mai mult decat media globala.

Casa binecunosctutelor companii Nintendo si Sony s-a clasat pe locul trei in aceasta lista, datorita fibrei optice de viteza inalta care este gasita pe mai toata insula. Media maxima a Japoniei este un impresionat 52 de megabiti pe secunda, cu 6.4% mai mult decat in 2013.

Cand vine vorba de locuri cu internet rapid, co-fondatorul Facebook, Eduardo Saverin a ales locul potrivit: Singapore, clasat pe locul patru. Singapore are o medie de 50.1 megabiti pe secunda, aproape de trei ori mai mult decat media globala de 17.9 Mbps. Viteza maxima a tarii a fost cu 9.9% mai rapida decat sfertul precedent de an si cu 63% mai rapida decat 2013.

Israelul, lider in R&B, devine rapid una dintre tarile cu cele mai rapide viteze pentru internet, viteza media a tarii fiind de 47.7 megabiti pe secunda, fiind in crestere.

Incheiem clasamentul cu draga noastra Romania, care in 2013 luase medalia de bronz in acest clasament. Acum, se afla pe locul sase cu o conexiune medie de 45.5 megabiti pe secunda. Deci aceasta viteza este una rapida, e cu 4.4% mai inceata decat ultimul sfert de an din 2013.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Romania, cea mai tare! Mi-e dor de tarisoara mea! 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *