Vuhl-05
Diverse

Vuhl 05- masina pentru viteza

Progresul tehnologic inregistrat in ziua de azi face ca pasionatii de masini sa fie din ce in ce mai insetati dupa automobilele performante. Asa este si Vuhl 05, o masina contruita in totalitate numai din fibra de carbon, care lasa cu gura cascata pe toti cei care sunt iubitori de masini tari.

Aceasta masina a aparut pentru prima data pe piata in urma cu aproape doi ani de zile, fiind prezentata in cadrul unui festival dedicat masinilor de curse. Din acel moment si pana in prezent, Vuhl 05 a ramas asemenei unei amintiri, deoarece nu s-au mai auzit foarte multe lucruri despre aceasta. Ei bine, intreaga etapa de liniste a luat sfarsit, astfel ca mexicanii care au pus pe picioare aceasta masina au reusit sa livreze primul model al seriei catre un client pasionat de masinile de viteza.

Caracteristici masina Vuhl 05

Potrivit inginerilor, masina Vuhl este proiectata pe un sasiu de aluminiu, ideea crearii acestei masini fiind insiprata de tehnologia care se utilizeaza in industria aerospatiala. Greutatea masinii este de numai 694 kilograme si asta datorita faptului ca este realizata din fibre de carbon folosite. Masinile usoare nu sunt atat de stabile, insa cei care au realizat Vuhl 05 s-au gandit si la acest aspect, astfel ca, in ciuda faptului ca este foarte usoara, aceasta are o stabilitate uimitoare: dispune de trei sectiuni in partea frontala care au rolul de a absorbi energia in cazul unui acident rutier, iar peretii masinii beneficiaza de doua straturi.

Puterea masinii consta intr-un motor cu 285 de cai putere, care poate face ca masina sa prinda suta de kilometri la ora intr-un timp record- numai 3,5 secunde. Cu toate acestea, masina are tractiune pe spate, o viteza maxima de 242 km/h iar cutia de viteze este una manuala. Chiar daca, initial, inginerii au privit aceasta masina ca fiind una potrivita pe pistele de curse, specialistii sustin ca Vuhl 05 poate fi condusa si pe drumurile publice. Vuhl 05 are un pret de aproape 94.000 de dolari si, deocamdata, este disponibila numai in Mexic, Marea Britanie si in Orientul Mijlociu.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *