Om de afaceri
Diverse, Tehnologie

Zece pasi pentru a incepe o afacere

Sa pui bazele unei afaceri necesita foarte multe planuri, luare de decizii financiare cheie si completarea unei serii de activitati legalr. Acesti zece pasi usori te pot ajuta sa-ti planuiesti, pregatesti si administra afacerea intr-un mod facil.

Pasul 1: Fa-ti un plan de afaceri. Foloseste aceste instrumente si resurse pentru a-ti face un plan de afaceri. Acest ghid scris te va ajuta sa vezi cum vei incepe si conduce afacerea intr-un mod de succes.

Pasul 2: Participa la diferite cursuri. Profita de trainingurile gratuite si serviciile de counseling, care prezinta diferite etape ale unei afaceri, de la pregatirea planului de afaceri si securitatea financiara, pana la dezvoltarea si mutarea afacerii.

Pasul 3: Alege o locatie a afacerii. Intereseaza-te despre care sunt zonele cele mai bune pentru o afacere ca a ta si care sunt regulile si legile pe care trebuie sa le respecti.

Pasul 4: Finanteaza-ti afacerea. Intereseaza-te de fonduri europene si alte ajutoare de care te poti folosi.

Pasul 5: Stabileste-ti structura legala a afacerii. Alege ce forma de drept de proprietate este cea mai buna pentru tine: drept de proprietate singur, parteneriat, LLC, corporatie, corporatie S, non-profit sau cooperativa.

Pasul 6: Inregistreaza-ti numele companiei.

Pasul 7: Numarul de identificare fiscal. Afla ce numar de identificare al taxelor ai nevoie sa obtii de la FISC.

Pasul 8: Inregistreaza-ti pentru taxele locale si de stat. Inregisteaza-te pentru a obtine numarul de identificare fiscal, compensatii pentru angajati, asigurari de somaj si dizabilitati.

Pasul 9: Obtine permisele necesare. Intereseaza-te pentru a afla de ce licente locale si federale ai nevoie si de ce permise necesita afacerea ta.

Pasul 10: Intelege responsabilitatea angajatorului. Invata pasii legali de care ai nevoie pentru a putea sa angajezi oameni.

Desigur, sunt mult mai multe lucruri de facut, insa acestea sunt cele mai importante pe care trebuie sa le ai in vedere. Mult succes in continuare si sunt sigur ca vei reusi!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *