Sanatate

Ce este spondiloza cervicala si cum se trateaza?

spondiloza

Una dintre cele mai neplacute conditii degenerative, instalata la nivelul coloanei cervicale este spondiloza cervicala. Acesta afectiune se face resimtita in corpurile vertebrale si in discurile intervertebrale localizate la nivel cervical (zona cefei si spatele gatului). De asemenea, si maduva spinarii si radacinile nervilor sunt afectati de spondiloza. In situatiile in care se degenereaza  cartilajele articulare, precum si discurile intervertebrale, este dezvoltata osteoartita. Un motiv pentru care apar acestea este si faptul ca se deshidrateaza discurile mentionate.

Care sunt cauzele pentru care apare spondiloza?

Principala cauza a aparitiei acestei afectiuni este degenerarea discurilor si aparitia osteofitelor. In cazul copiilor si a adultilor tineri, respectivele discuri contin un nivel mai ridicat de apa. Cu cat inainteaza in varsta insa, acestea se usuca si provoaca un colaps la nivelul zonei intervertebrale.

Toate aceste procese nu implica decat durere si disconfort, lucru nedorit de nimeni.

Multi dintre cei care incerc sa identifice un tratament spondiloza eficient gresesc ca nu apeleaza la persoanele potrivite pentru a face asta si iau in vedere numai cele auzite de la alte persoane care s-au confruntat cu aceeasi situatie.

Care sunt simptomele care iti indica faptul ca si tu suferi de spondiloza?

De cele mai multe ori, persoanele care au aceasta afectiune experimenteaza o serie de simptome, insa nu de fiecare data afectiunea provoaca si simptome.

Printre principalele moduri de a se manifesta, poti sa identifici:

Dureri in zona gatului, care pot fi extinse pana la umeri si cap. Daca te misti brusc, durerile resimtite vor creste in intensitate. De obicei senzatia neplacuta este raspandita pana spre degete. Are loc iritarea nervului ce porneste din coloana vertebrala si continua in restul corpului.

Un alt simptom care iti poate indica faptul ca suferi de spondiloza este gatul rigid. De obicei aceasta senzatie apare dupa ce te trezesti dimineata. De multe ori, acest semn este insotit si de durerile de cap.

Daca simti deseori furnicaturi sau senzatie de amorteala in anumite parti ale bratelor, este bine sa te prezinti la un specialist. Asta inseamna ca este exercitata o presiune mare asupra unuia dintre nervi.

Ce tratamente exista pentru spondiloza cervicala?

In ceea ce priveste aceasta afectiune, tratamentul depinde de la caz la caz. Trebuie luate in considerare o serie de aspecte, severitatea simptomelor fiind unul dintre cele mai importante. Un astfel de tratament are ca scop calmarea durerilor. Cei care beneficieaza de acestea reusesc sa isi mentina activitatile zilnice si sa previna in acelasi timp prejudiciul definitiv al coloanei vertebrale si al nervilor.

Persoanele care sufera de spondiloza au trei solutii: medicamentele, terapia chiropractica si chirurgia.

spondiloza cervicala

Exista si o serie de analgezice care pot fi administrate fara a fi necesara prescriptia medicului. Totusi, numai cu recomandarea acestuia poti sa optezi pentru antiinflamatoare, miorelaxante, injectii cu steroizi, acetaminofen, anticonvulsivante etc.

De asemenea, poti sa optezi pentru terapia chiropractica pentru a estompa durerile resimtite. Un chiropractor poate sa te invete care sunt cele mai potrivite exercitii in acest sens, astfel incat sa iti consolidezi si sa iti intinzi muschii. O clinica foarte buna de chiropractica din Cluj-Napoca este CHIROMEDICA Health &Wellness Center.

Atunci cand tratamentele pe care le-ai urmat nu au dat roade, ai nevoie de o inverventie chirurgicala. Rolul acesteia este de a face spatiu pentru maduva si pentru radacinile nervoase. De asemenea, poate fi vorba si de eliminarea osteofitelor sau a discului herniat.

Astfel, alegerea celui mai potrivit tratament pentru spondiloza cervicala depinde de la persoana la persoana si de stadiul in care a avansat boala.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *