black-friday
Diverse, Stiri, Util

Nu te pacali de Black Friday!

Black Friday este una din cele mai asteptate evenimente ale anului, si au ramas numai cateva zile pana la ziua reducerilor. Foarte multi oameni asteapta aceasta zi in speranta ca vor cumpara mai multe lucruri la preturi reduse, insa ceea ce nu stiu consumatorii este ca preturile bunurilor se scumpesc cu cateva zile inainte de marea reducere sau chiar in ziua evenimentului, intreaga zi de reduceri fiind doar o strategie de marketing.

La fel ca in fiecare an, companiile vor oferi reduceri si oferte specatuloase, insa consumatorii ar trebui sa fie atente de unde isi vor face cumparaturile in perioada 20 si 27 noiembrie. Economistii sustin ca unii comercianti cresc preturile produselor in aceasta perioada. Dar, de ce se intampla acest lucru? Pe scurt: pentru bani. Normal, companiile mari nu apeleaza la aceasta metoda josnica, insa exista firme mai mici care adopta aceasta strategie- de a creste preturile inainte de marele eveniment- si, ca sa stii, nu este o actiune ilegala.

Cresterea preturilor de Black Friday

Potrivit specialistilor, cei care isi cresc pretul produselor cu 30 de zile inainte de Black Friday nu comit nicio actiune ilegala. Foarte multi comercianti cresc valoarea produselor cu cateva zile inainte de ziua marilor reduceri, astfel incat sa aiba vanzare mai mare de Black Friday, zi in care termenul de „reducere” innebuneste si atrage din ce in ce mai multi clienti. Practic, acestia sunt pacaliti de sistem, cumparand un produs la pretul real, ajungandu-se la o cifra de afaceri mai ridicata pentru comerciant, si cu o minciuna vanduta clientului.

Situatia se poate repeta si anul acesta de Black Friday, unde vor fi „reduse” doar unele produse- mai ales acelea care au o popularitate extrem de ridicata. Sfatul specialistilor este acela de a nu cumpara un lucru daca pare prea bun de a fi adevarat. Nu exista nicio situatie avantajoasa pentru client, companiile fiind interesate numai de venitul lor, nu si de situatia clientilor. De asemenea, retine ca reducerile de 50% sun, de fapt, reduceri de numai 20%.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *